Külhoni csapat nyerte az Erzsébet-vetélkedőt

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által immár negyedik alkalommal meghirdetett Erzsébet-vetélkedőn a döntőbe jutott 10 csapat közül az első három helyezett között kettő külhoni és egy pécsi csapat van.

Összefogásra és közös cselekvésre van szükség az Erzsébet-vetélkedőn részt vevő csapatok és Magyarország sikeréhez – mondta Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára a vetélkedő szóbeli döntőjének megnyitóján.

Schanda Tamás a Magyar Üdülési Alapítvány által 7-12. osztályos Kárpát-medencei gyerekeknek szervezett versenyen úgy fogalmazott, a verseny üzenete egyértelmű: össze kell fognunk. A helyettes államtitkár hozzátette, a verseny bizonyíték arra is, hogy a magyar fiatalok tehetségesek és ők jelentik a jövőt. Ha pedig élünk a magyar fiatalok tehetségével, akkor sikeres lehet az ország is – mondta, hozzátéve, ezért is támogatja a magyar kormány a tehetséges fiatalokat a legkülönbözőbb módokon.

A versenyt önmagán túlmutató eseménynek nevezte, amely nemcsak a diákok tudását méri, de hozzásegíti őket a hazaszeretet megéléséhez és megtapasztalásához is. Kiemelte, a vetélkedő egyúttal példaértékű is, mert az egyén helyett a közösséget, a csapatot, illetve az együttműködést helyezi a középpontba.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány negyedik alkalommal hirdette meg az Erzsébet-vetélkedőt, amelyen a magyarság kultúrájához, történelméhez, természeti értékeihez kapcsolódó kérdésekre kell válaszolniuk a diákoknak. Az idei megmérettetésre 156 csapat regisztrált, melyből 48 csapat a határon túlról jelentkezett. A négy írásbeli fordulót követően tíz csapat – nyolc magyarországi és két erdélyi – jutott be a szóbeli döntőbe.

A döntőn a Margittai Horváth János csapat volt a legfelkészültebb, így ők nyerték meg a versenyt. A második helyezett a pécsi Leőwey Klára Gimnázium Agyon-csapata lett, a harmadik helyen pedig a másik külhoni csapat, az Iratosi betyárok végzett, akik Kisiratosról érkeztek a megmérettetésre.

A szóbeli döntőn részt vevő csapatok eredményei:

© Copyright 2011 Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. Minden jog fenntartva. Az oldalt készítette az LMS e-tan Kft.